25 May 2015

5 Geisha kommi

Hullumeelne ja lillederohke sünnipäevanädal möödas. Hirmsates kogustes vahuveini, kooki, komme, juustu ja makaronisalatit ka söödud. Muide, makaronisalatit tegin vist küll teist või kolmandat korda oma elus. Pole eriti sellest lugu pidanud ja ühestki maitsvast makaronisalatist ka nagu kustumatut mälestust pole. Aga kuna mu kiirustades ja lausa veidi lohakalt tehtud salat kadus laualt nagu lumi kuumalt plekk-katuselt siis panen teile kirja, kuidas ma seda tegin.

1/2 tunni makaronisalati retsept

Kuna ükski kartul kevadel hästi ei kõlba, siis tuleb sünnipäevasalat teha makaronidest. Ja kuna keegi inimene just leidis oma keeduvorstilatist hiire/roti kolba ja jagas seda pilti FB-s ning poes on soodusega sink odavam kui keeduvorst, siis osta parem sinki. Ning kuna sa siiski planeerisid teha kartulisalatit, siis ostsid ennem valmis herned ja marineeritud kurgid. 
Siis keeda makaronid, haki sink, kurk ja lisa juurde herned. Salatisse läheb veel üks väiksem, pisikeseks hakitud ja kannutäie keeva veega sõelal üle valatud sibul. Oleks mul rohkem aega olnud, oleksin juurde ka paar porgandit keetnud. Peale läheb vana hea majoneesi-hapukooresegu, sorts kanget sinepit, tavalist soola ja aroomisoola. Parem on kui salat jõuaks maitsestuda paar tunnikest. Mul jõudis max tunnike aga oli ka päris söödav.

Ühesõnaga jõudsin täna hommikul riideid proovides ja kaalul seistes taas tõdemuseni, et nii see jätkuda ei saa. Sõin pühapäeval nagu viimselpäeval külmkapist valimatult kõike, tõotades, et esmaspäevast algab uus elu! Hommikul algaski. 1 liitri supergreens joogi, kahe juustuteraleiva ja kohviga. Jätkus lõunal kerge kanasupi ja 1 õunaga. Aga kella 16.00-ks olid mul närvid läbi... Demonstreerin teile pilti oma prügikastist.


Ohjah. Mis veel õhtul saab?

5 comments:

madli said...

Hommikusöök võiks sisaldada rohkem valku, sest valk tekitab täiskõhutunde pikemaks ajaks. Näiteks keedumuna või rasvata praetud muna. munakollane võiks jääda vedel, sest siis säilivad seal kõik head toitained.
Samuti võiks kaaluda hommikuse teraleiva (mis võib siiski sisaldada nisujahu) asendamise müsliga. Kindlasti mitte poemüsliga, kus midagi on "röstitud" või "meega", vaid näiteks ise kokkusegatud müsliga. Mina teen oma hommikumüsli Veski-Mati 8-viljahelvestega. Lisan linaseemneid ja päevalilleseemneid, paar rosinat ja vahel ka muid pähkleid. Ning peale valan keefiri. Magusasõpradele muidugi see ei meki, aga võib ju alati natuke mett juurde panna.

Selline hommikusöök sisaldab rohkesti valku (munavalge, linaseemned, päevalilleseemned), kasulike vitamiine ja rasvhappeid (munakollane ja linaseemned) ning kõvasti-kõvasti kiudaineid, mis kõik hoiavad kõhu täis kauem.

Edukat kaalulangetust ja tervist!
madli

LegaalneBlond said...

Oo, ma tänan, Madli!
Poemüsli ma ei söö enam ammu ja need 8-vilja helbed on mul kodus täitsa kasutusel. Samuti olen suur keefirisõber :)

Kusjuures ma olen vist klassikaline eitaja. Mulle tundub endale kogu aeg, et ma söön vähe ja kasulikult ja kohvi joon ilma suhkruta aga kasvav kõhuümbermõõt ei taha selle tundega kuidagi kokku minna.

Sipsik said...

Linaseemnetega see lugu, et tervena need ei seedu. Veel hullem - kleepuvad soolestiku seintele, kui väljapääsuteed lähevad.
Küll aga on nad super lisand ja väga kasulikud siis, kui neid purustada. Kergelt uhmriga üle käia või ideaalsel juhul kergelt läbi jahvatada. Siis neist kasu kah, kuna ega sa jõua iial neid üksipulgi katki hammustada. Mis iseenesest oleks muidugi super dieet :D

LegaalneBlond said...

Kusjuures ma olen sedasama linaseemnete kohta lugenud. Et purustada või võib ka leotada.

Ühesõnaga müüge mulle vana aga töötav kohviveski! :)

soodoma ja gomorra said...

Mul on hetkel prügikasti 4:5 sinu kasuks. Ainult oravkese batoonid. ehk paberid.
juhhhuuuuu.....elagu elu, täiesti unikaalne ja ainukordne.
Õnned peale!