16 April 2007

Raja Tiina

Raja Tiina elab õdusas onnikeses paksu männimetsa veerel ja kutsus meid ka sinna külla kaunist pühapäeva nautima ja tema pere tegemisi ja toimetamisi üle vaatama. Raja talu peremees oli kinni püüdnud väga metsiku sea ja tegi selle mahlasest kintsust külaliste meeleheaks maitsvat vorsti ja šašlõkki. Ja Raja Tiina oli küpsetanud kuhja pirukaid ja kooke.

Igati nauditav pühapäev oli. Igaüks leidis endale tegemist. Kes peesitas päikese käes, kes sonkis mullahunnikus, kes puhus vikerkaarevärvilisi seebimulle. Kes naeris kõval häälel ja kes jõi end punasest veinist purjakile. Kes meenutas noorust ja kes igatses uusi tulevikuseiklusi. Selline meeliülendav idüll oli… Et ma otsustasin ka endale mehe võtta ja siis maja ehitada ja siis koera võtta ja siis kassi ka. No kui juba võtmiseks läheb :)

Aint, et koduteel, esimesi Keila asula maju nähes, mõtlesin ma ümber. Ei linnachikil pole aega küünarnukkideni mullas kaevata. Ja milleks mees? Et ta ütleks sulle kõige ebasobivamal momendil, et naine, ära rohkem joo?

Küll vanaduses jõuab mehega näägelda ja lillkapsast kasvatada. Siis ma kutsun ka teid külla.

No comments: