31 August 2007

Alkoholirahvas

Ei, ma ei saa aru sellest üldisest alkoholihalast ja vingumisest teemal, et miks alkoholimüük kell 20.00 ära lõpetatakse. Ma ei tea, et keegi oleks surnud alkoholipuuduse kätte?

Kell 20.00 alkot enam ei saa. So?
Nugatitäidisega sõõrikud on õhtuks otsas. So?
Homme on jälle päev.

Ja mismõttes tuleb nüüd iga päev suurtes kogustes alkoholi varuks osta. Mis juhtub kui üks päev sinu elus jääb õlle või misiganes alkohoolne jook joomata? Õige vastus – midagi ei juhtu. Too bad, kui inimene muudmoodi lõõgastuda ei oska. Too bad, kui inimene ostab koju endale „varuks“ kasti õlut ja keevitab selle kahe päevaga sisse, lüües seejärel lahti vinghala teemal, et näe, diskrimineeritakse.

Ja mismõttes, nää, mu töö lõpeb õhtul kell 20.00 ja ma ei saagi nüüd enam alkoholi poest osta. Otsi endale normaalne töökoht siis, mitte ära orja poole ööni!

Kas me oleme siis tõesti selline masendav joodikrahvas, et kui ööpäevas 12 tundi ei saa alkoholi osta, on loodusõnnetus käes?

3 comments:

P said...

sel juhul soovitan soojalt mõneks ajaks Lääne-Euroopasse elama kolida. sinna, kus toidupoed pole tavaliselt kauem lahti kui kl 20(E-N kl 20ni, reedel kl 21ni, laupäeval kl 18ni, pühapäev: no chance) kuid see-eest kõik muud poed ja asutused suletakse kl 18. valge inimese tööpäev saab läbi kl 17.30, so do the math :) ehk siis kui mul läksid kingad katki või järsku läks külmaks ja pole midagi selga panna, siis ma pean poodlema minema töö ajal (mida naljalt ei juhtu), võtma puhkuse või ootama nädalavahetust!

ja pühapäev? no jumal küll, kes siis pühapäeval töötab? müüja on ka siiski inimene, seega väärib 7. nädalapäev täieõiguslikult oma "püha" nime! hommikul võid kirikus käia ja õhtul tee süüa, korista või ole muudmoodi kasulik. või ära tee midagi, st juba integreerumist.

Anonymous said...

ei juhtugi midagi, ent ega iga joomine pole veel joodiklus. tarbigem mõõdutunde ja mõnuga, eksole :)

ikka vahest sajavad sõbrad-sõbrannad ekspromt sisse, väike vein ikka läheks, kes siis vastu õhtut kohvi larbib

LegaalneBlond said...

Olen kahe käega mõõduka ja mõnuga tarbimise poolt.

Sestap on mõistlik varuda äkkisissesadavate sõprade tarbeks veidi alkoholi kappidesse ja seda mitte kõike üksi ära juua.