31 August 2020

Päevik, püksirihm ja palderjan

 Alates homsest hakkab uus elu. Laps läheb kooli. Võrreldes varasema koolikogemusega aastaid tagasi on praegu nii palju asju teistmoodi, et ma tunnen ennast täiesti rongist maha jäänud pensionärina. Ma ei jaga midagi tänapäeva tehnilistest vidinatest, moeriietest, mängudest, ühesõnaga mitte millestki ei jaga midagi.

Tellisin lapsele Canyoni nutikella. Et ta saaks kella vaadata ja minu jaoks oli oluline võimalus kellakaameraga ise äpi kaudu pilte teha. Kui ma nüüd selle kellaostuga mööda panin siis olen päris õnnetu.

Mida lapsele koolis selga panna. Jumal seda teab!! Mis on popp. Teksad ja pusa poisile? Mis pusa. Kas H&M ja Pepco on aktepteeritavad poed, kust kraami osta või ei. Kas kõik  peab Nike olema? Ranitsa valikul usaldasin Perekooli - Jack Wolfskin ranits. Mis soeng poisil peaks olema? Lihtsalt ok lõikus või parem oleks kohe alustada trendilõikustega. Noh, nii et seitel lõigatakse kenasti eraldi sisse.

Koolilauda pole suutnud ka veel välja valida. Teistel tublidel emadel juba ammu lapse tuba ümber tõstetud ja koolilaud paigas. Mina lugesin kuskilt, et kohe alguses peab nagunii koos lapsega õppima ja selleks on suur köögilaud hea küll. Mõtlesin, et vaatan aja jooksul. Äkki tuleb ka soodukaid, sest raha pole siin väga raisata.

Kuna koolide töökorralduse osas igasugune info puudub, siis ei tea ma ka milleks valmistuda. Mida poest ette osta ja mida mitte. Seega ma pole ka midagi veel hetkel ostnud. Kuidagi kõhe tunne on, aga samas oleks tobe minna osta kotitäis asju, mida vaja ei lähe.

Teie siin naerate aga mul on paanika :)

6 comments:

Nele said...

Ei naera, hoopis saadan ka homme lapsukese esimesse klassi. Seljakotiks ka Jack Wolfskin, nimekirja vajalikest asjadest andis õpetaja, riietus/olme/muu korraldus tekitab paanikat....
Ega muud kui jaksu kaasvõitlejale! :)

Ohjah said...

Selles vanuses pole oluline kas on pepco või h&m :) koolikott on küll VANS aga noh..3 klass :) koolivormi meil pole- seega tumedad teksad/pusa/pikkade varukatega T-särk, sisejalanõudeks heleda tallaga krõpsuga tossud (kurja ma ei saa aru, mis tõrge neil tänapäeva lastel paelte sidumisega on)

kertu said...

eh, sa ikka räägid tõsiselt:)? et mis pusa ja mis kott ja mis mis:)?

LegaalneBlond said...

Kertu, pooltõsiselt :)

TT said...

Nii teistmoodi tundub. Kui meil plikad läksid kooli (10-15 aastat tagasi) polnud mingeid spets riideid. Koolikott lihtsalt suuruse ja mugavuse järgi. Mul ei tulnud pähegi firmamärki vaadata. Tundub, et lapsed ei saanud püsivat traumat, said ilusti hakkama.

Küsisin just tütrelt üle. Ta mainis, et vist olid mingid grupid eriti popilt riides aga nendega nad läbi ei käinud. Riietus ja firmamärgid polevat üldse teema olnud. Ei tea kas ajad muutunud või lihtsalt erinevais paigus erinevad kombed.

reet said...

Soeng olgu viisakas ja väikesele poisile kohane. Trendilõikus väikesel poisil jätab pigem tobeda mulje.

Sisejalatsiteks on esimese klassi poisil sandaalid. Või midagi muud, mille tald ei oleks kõige kummisemast kummist ja millega jalg ka hingata saaks. Kindlasti ei lähe hoolivate vanemate laps regulaarselt koolitundi spordiriiete ja -jalatsitega.

Firmamärkidega esemeid pole tegelikult üldse vaja, kuni ükskord omateenitud raha eest ostab. Iseasi, kui firmakauba puhul on loota kõrget kvaliteeti. Kui laps ise on läbisaajat tüüpi, siis ei huvita mitte kedagi, mitmelt vanemalt vennalt on pusad päritud, sõpru leiab kindlasti.


Üleüldiselt - head kooliteed! Aga palderjani võib valmis osta küll, neid hetki, mil midagi olulist ära ununeb või on muudmoodi ups, jätkub kogu põhikooli jaoks.

/kogenud koolimamma, vanim läks täna üheksandasse… tõusin just õpikupaberite juurest, sest laste teema on puutöö, mitte origami/