20 April 2012

Hakkliha-ulme

Mingi müstika. Ostan Maks & Mooritsa kodust hakkliha. Loen karbilt, kõik on nagu puhas ja okei. Siga 50%, loom 50%. Ei ole mingi kahtlane segu või lihalaadne toode. Panen hakkliha pannile.... Värvus on ebamäärane hallikas-roosa, praadides jääb heledaks, haiseb veidralt ja jätab toidule kõrvalmaitse.
Ostan lahtist veisehakkliha Rimist. Liha on ilus, läheb praadides ilusaks pruuniks, lõhnab isuäratavalt nagu praeks lihtsalt liha. Maitse mõnus ja nauditav.

Et milles nagu vahe on? Puhas seahakkliha ju ka ei haise ega ole kole.

5 comments:

PilleRiin said...

eks see sõltub sellest ka, et mis liha täpselt sinna ära hakitud on. enamasti kasutatakse mingeid jääke ja kõõluseid jms sodi, mis ajab vett ja haisu välja.

Anonymous said...

Õige,säilitusaineteta liha ongi koledat värvi,hall,valkjas. Punane salpeetriga värvitud on küll ilus,aga ikkagi v ä r v i t u d .

Anonymous said...

Aga kuidas seletada salpeetriga värvimisel toidu lõhna/haisu ning maitset?
Tristan

Katariina said...

Meil oli just jutuks sama teema. Kõik pakitud poehakklihad 1. ei käitu ootuspäraselt (s.t. ei pruunistu ning ei omanda küpsetatud liha lõhna ega maitset), 2. ajavad vett välja ning 3. haisevad, nii pakki avades kui töödeldes. Sama käib ka pakitud töötlemata lihatoodete kohta. Ja see on viimasel ajal lausa epideemiline.
Ainsad, mis "käituvad lihapäraselt" hallihadest on Rakvere delikatesshakkliha ning lihaveise hakklihad. Kuna meie pere igapäevaselt liha ei tarbi, siis ei olegi nagu probleemi, aga kuulge, nii lihtsalt EI OLE ilus :(

LegaalneBlond said...

No just! ei ole tõesti ilus. Ma olen ka muidu delikatesshakklihade ostja aga Rimis seda kahjuks ei müüda ja sealt on lihtsam osta lahtist loomahakkliha, milles ma poel ka eriti pettunud. AG aihatahes olgu see viimane kord kui ma mingi pakihakkliha õnge läksin!