25 January 2012

Käes on personaaltreeneri aeg...





Tundub, et olen otsustanud personaaltreeneri kasuks. Vähemalt 1 kuuks. Eks sealt vaatab edasi, kuidas rahalist ressurssi jagub. Mõõtmise tulemused on hetkel kurvastavad. Teie ehmatamiseks võin kirja panna: kaal 71,9 kg, rasvaprotsent 38%, lihaste oma 26%. Tahaks need kaks viimast omavahel ära vahetada :)




Söögiga on peamiselt see probleem, et söökide vaheajad on liiga pikad ning menüüs ei ole praktiliselt köögi- ja puuvilju. Sel lihtsal põhjusel, et ma eriti ei söö neid. Õnneks saan varsti toitumiskava. Ja mitte lihtsalt sellise umbmäärase ja soovitusliku, vaid üksikasjaliku. Ma tunnen ennast nii palju küll, et soovituslikust annab mööda hiilida. Kui aga on kirjas, et "kell 8.00 - 150g putru" siis mulle sobib selline värk rohkem. Samuti nagu treeneriga trenni tehes olen nüüdseks aru saanud, et kuigi ma siiamaani olen ikka ka midagi teinud, siis oli see kas liiga aeglaselt tehtud või ilma maksimaalse pingutuseta. Treener ikka vaatab, kui sa üle keha veel ei värise pingutusest siis jaksad küll!




Ja ma tean, et see võtab palju raha ja ise saaks ka kõike lugeda ja tudeerida ning siis teha. Aga aastatepikkune kogemus ja võitlus on mulle näidanud, et tegelikult olen ma üks paras viilija ja ilma sunnita suurt ei tee ikka. Võtan seda raha kui investeeringut ja enesedistsiplineerimise vahendit. Pluss veel see ka, et personaaltreener on päris vahva. Toob kõik kangid kätte, ulatab õigel hetkel hantlid ja tõstab hellalt kangi õlgadelt kui oled just pingutanud viimase küki teha.

6 comments:

Liis said...

Väga tubli, jõudu/meelekindlust ja õnn kaasa sel teel! :) Ma olen ka seda meelt, et ise lugedes-tudeerides ja siis järele tehes võib küll lõpuks sama välja tulla, aga oma aeg ja närvid maksavad ka midagi - nii et parem teha see investeering personaaltreener+toitumiskavasse ja tulevad tulemused palju rutem (treeneri silma all on võimatu viilida ja selgelt etteantud toitumiskava on raudselt lihtsam järgida kui ise midagi soovituste järgi juurde luuletama ei pea). :)

Hoia meid siis kursis, mis seis on ja kes mängivad, eks? :)

LegaalneBlond said...

aitähh toetuse ja soojade sõnade eest! läheb vaja :)

soodoma ja gomorra said...

Kaal on mul väiksem ja usun, et too lihasprotsent tänu mudilasele kõrgem (selliseid biitsepseid pole ma enne endal näinud),aga muidu nagu ise endast loeks. Loomulikult teeb rõõmu, et keegi veel eriti puu- ja köögivilju väga ei tarbi, iseenda distsiplineerimisega hädas on, iseseisvalt netis tuhlata ja kõiksugu tervistavaid kavu kokku panna ei viitsija muidu loomult pisut laisk on.
Vähemalt üks "paha" asi on mul veel, millest siin juttu polnud, vett ma ka kuidagi juua ei suuda:)

soodoma

LegaalneBlond said...

:D vett ma ka eriti ei joo. vahel vägisi kui meelde tuleb või siis kui tõesti juba suur janu on ja noh, hommikul natuke tableti peale ka. vahel avastan alles õhtul, et olen terve päeva peale ainult kaks suurt tassi kohvi joonud.

mama de montagne said...

Mina toetan samuti eratreeneri projekti. Ma proovisin ära ja olen investeeringuga rahul - praegu on muidugi väike kriis (sest pole raha ja tervist, et intensiivselt treenida), aga igatahes ütleks, et on kasu!
Mina olen see imelik, kes muidu ainult köögivilja söökski, aga mul pole erilisi oskusi nende valmistamiseks... ja osasid ma ei armasta.
Kõige raskem on meenutada, et rasva on OK süüa ja et peaksin rohkem sööma, kui ma seda tegelt teen.
Ma peaks ka selle üksikasjaliku kava küsima. Ma ei tea kas mu ootused on kõrged, aga minu arvates oli just "umbmäärane ja soovituslik", mida minusugusel on raske jälgida.

Anonymous said...

Tädi pildil on vägev,peaaegu nagu kunagine Eesti kõige jämedam naine...
http://ab3fetu.nw.eenet.ee/?do=sisu&id=131#

Murueit