21 February 2018

Ebaõiglus ja ebaausus lihtsalt lokkavad

Selline tunne on, et ükskõik kuhu pilgu pöörad, käib mingi petmine, skeemitamine või ülelaskmine. Arstid võtavad altkäemaksu, noor naine jääb mehe skeemitamise ja võlgade pärast poolest korterist ilma, mõni paneb paarsada tuhat kindluspettusega tasku, teine ostab riigi raha eest olematuid elektriautosid.

Hakkab juba tunduma veits imelik olla iga päev tööl käiv ja palgaraha eest elav inimene. Nagu oleks luuser või nii. Isegi veidi saamatu. Et peaks piinlik olema, et elada ei oska normaalselt.

Juristidel aga on tööd kuhjaga. Kes kelle üle skeemitab ja see kellel on rohkem raha, see reeglina võidab. Ei ole nii, et teed oma arust kõik õigesti ja oled siis kaitstud nagu Jumala selja taga. Oh ei!

Ühel õhtul seisad lihtsalt autoga tänava ääres ja ootad väravast sissesõitu. Väravast välja sõitev auto aga sõidab sul nurga maha ja väidab, et hoopis sina liikusid talle meelega otsa. Otsekui mul oleks mingi sügav huvi värava taga passida ja sealt väljuvaid autosid ootamatult rünnata. Ja ekspert otsustab ka, et mina liikusin. Ja ma olengi üksi, kes teab, et ma ei liikunud, vaid hoidsin jalga piduril ja ootasin...Kuigi ma hakkan juba vaikselt ise ka uskuma, et ju ma siis ikka liikusin, kui lugupeetav EKEI ekspert niimoodi väidab ilma kahtluseta ja surmkindlalt. Ning siis mulle meenub jälle see hetk, kui ma jalg piduril ootasin teise auto väravast väljumist, et ise sisse sõita.

Eksperdi arvamuse ümberlükkamiseks on mul vaja mõned üleliigsed tuhanded. Hetkel on küll selline tunne, et persse ma vaidlen end pankrotini aga ma ei jäta seda nii!

Vähemalt on kodus keegi, kes ütleb:" Aga vähemalt mina olen kodus..."

3 comments:

soodoma ja gomorra said...

mul oli sarnane emotsioon ,kui eksiga kohtus käisime, samuti keeras nii üles, et mõtlesin, et kasvõi pankrotini välja. aga sis mõtlesin, et tema sissetulekute ja elujärje juures on see raha puhta nohu, aga kui mina peaks veel sellele ebaaususele ja ülelaskmistele peale maksma, siis läheb see lõppeks pere arvelt. parem siis juba teen selle rahaga midagi ilusamat. lisaks sellele väiklusele ja ülbusele, mis niikuinii on olnud veel maksa peale ka, ei. ja läksin nö mõistlikkuse ja kokkuleppe teed, aga see nõudis mult muidugi suurust ja tugevust. oli raske leppida küll, et see nii käib.

TT said...

Tänapäeva uuemates autodes on kompuutrid, mis salvestavad kogu su tegevust sekundi murdosa pealt. Vaja lasta spetsil mälu maha laadida ja kohe näha kas kokkupõrke momendil auto liikus või ei. Kui liiga palju aega möödas siis võb olla mälu üle kirjutatud.

kodulehe tegemine said...

Väga huvitav blogi!