05 April 2017

Projekt "vannituba"

Mul saab varsti neli aastat oma unistuste kodus elatud ja kui algul sai kiirelt kõik hädapärane ära ostetud siis paljud samuti vajalikud, kuid mitte nii hädavajalikud asjad jäid venima. Kodus oli seni täpselt üks WC pott ja üks väike kraanikauss alumise korruse tualettruumis ja üks kromoteraapilise valgustusega vann ülemise korruse vannitoas. Kogu lugu.

Puudu oli üks WC pott ja korralik vannitoamööbel, saunakeris ka. Mistõttu otsustasingi selle aasta tuludeklari raha paigutada sanitaartehnikasse. Et aitab naljast ja väikemehe pissipotid vaja ka juba ära likvideerida :)

Esimese sammuna jooksin muidugi saunakerise järgi. Nüüd juba mitu nädalavahetust sauna köetud ja ikka väga mõnus on.  Siis käisin Bauhausis, Ehituse ABC-s ja K-Rautas vannitoa kraami vaatamas - valamuid, kappe, peegleid... Ja no ikka ulmekallid asjad olid. Ja ei midagi erilist. Hakkasin vaikselt lootust kaotama. Kui siis äkki leidsin sobiva Gustavsbergi poti just nii hea hinna eest, et patt oleks olnud seda poodi jätta. Pott koju veetud, hakkas projekt juba natukene ilmet võtma. Vähemalt mõõtude osas.

Aga mis mõõdud, eks ole. Mina, Uuskasutuskeskuse poodide püsikunde, alatasa lipsan lähimast poest läbi, et kontrollida mida head ja kollektsioneeritavat sinna saabunud on, kui üks päev vaatan poes tõtt imeilusa vannitoakapi ja valamuga. Kusjuures veel kuu viimastel päevadel, mil on 50% ale. Te ei taha teada, mis hinna eest ma selle kapi, valamu ja segisti komplekti ostsin. Lisan juurde veel, et mööbel on täispuidust!




Mind isegi ei huvitanud, mis mõõtudes see mööbel oli,ma lihtsalt ostsin ta ära. Viimase asjana ma siiski mõõtsin pikkuse ära, et saaks teada, mis transpordiga järgi tulla. Kahjuks kodus selguski, et just 10 cm jääb puudu, et kõik oleks ideaalne. Aga kui täispuidust mööbel ja ilus valamu on juba koju veetud, siis lihtsalt TULEB lahendus välja mõelda. Lisaks luban endale kokkuhoitud summade eest veel toreda töömehe, led lambi ja uue segisti.

Projekt "vannituba" aga jõuab varsti kauni lõpuni ja ma ei jõua seda ära oodata. Kui ei pea öösel trepist alla pissile jooksma ja kõik asjad saab kenasti kappi paigutada ja üldse kasutada vannituba eesmärgipäraselt :)  Ja mis siis, et projekti käigus on ette tulnud meeleheidet ja natuke pisaraidki, kui seda kuradi ESPAKI poe ligipääsu ei leidnud või kui segisti valik on nagu tuumateadus.

4 comments:

Liina said...

Ütle ikka palju maksid :) Huvitav, Pärnu Uuskasutuskeskus on küll pooleldi paras prükkar. Kuigi Viimane kord sain tütrele päris ilusad kingad 1.60 eest, niiet vist ei peaks nurisema :)

LegaalneBlond said...

35 EUR. See oli siis 70 EUR miinus 50% :D

Ma pole üldse uuskasutuses näinud mööblit, mida osta tahaks. Käin seal nõukaaegseid asju kollektsioneerimas. Ok, ühe lastetoa lambi ostsin ka 1.50ga ükskord.

Anonymous said...

Sul oleks vaja Dima B pilt kuhugi seinapeale kinnitada :)

Tristan

LegaalneBlond said...

Ära sa sellepärast kohe üldse muretse :D