16 August 2016

Meeste loogika



Oleks minu teha, ma keelaks selle saate "Võimalik vaid Venemaal" lihtsalt ära. Sest kust mujalt on meie liikluskultuuri imbunud tropid, kes peavad vajalikuks keset liiklust autost väljuda ja sõimama või kurikaga ähvardama tulla.

Sõidan mina suht normaalselt mööda argipäevast Tallinna linna. Suht normaalselt tähendab minu puhul seda, et natuke on siin-seal kiirust üle, vahel  harva olen pisut hajameelne või hooletu. Kristiine keskuse ees reastun suunda näidates operatiivselt (sest sealkandis pole aega muneda, hull sebimine käib) Mustamäe teele viivale rajale. Küljepeeglist märkan musta sportmersut, kes ilmselt oli törts kärmem reavahetaja ja pidi nüüd minu pärast pisut hoogu maha võtma.

A mida teeb siis see kompleksides ja ilmselgelt lühikese meheauga mersuomanik? Pressib gaasipedaali autopõhja kinni, rebib must vasakult mööda 100 km/h kiirusega ning seejärel reastub aeg luubis minu ette, nii et ma pidin samuti hoolega pidurdama, et härra saaks omale nii vajalikku ritta tulla väljateenitud kohale minu ees.

Kas sellega lugu lõppes? Ohei!

Fooris on punane tuli, mersu minu ees. Mersumees, pealaest jalatallani brändirõivastes, testosteroonist puhevil, kargab autost välja ja tuleb minu juurde mölisema. Kusjuures ma isegi korra ütlen talle "Vabandust". Mersumees märkab kõrvalistmel turvatoolis last ja hurjutab, et kuidas ma niimoodi hooletult üldse sõita julgen, endla väike laps autos. Mingeid asju röögib ta veel aga mul ei jää kahjuks kõik sõna sõnalt meelde. Ja noh, mis sellisest tropist ikka kuulata.

Rahunenult ja olukorda analüüsides küsin aga endalt: "Sa lühikeseriistaline tropp, milline oli sinu kui mehe loogika, tekitada liiklusohtlik olukord, seejärel ronida keset liiklust autost välja ja tulla sõimama mind, kes ma suunatuld näidates liiklusreegleid järgides rida vahetasin? Ainus, mis antud olukorras riivata sai, oli mersumehe uhkus aga mitte ükski liiklusreegel?



9 comments:

soodoma ja gomorra said...

Mul on ka selline "mees" üks kord bensukas ette tulnud. peale seda, kui vähimatki sarnast ohtu tajun, lukustan juba eos igaks tarbeks autouksed.

Kiks said...

Olen ka Sinu tüüpi autojuht ning kuulnud lugusid, et keegi tuleb niiviisi sõimlema ja püüdnud ette kujutada, kuidas ise reageeriks. Tõenäoliselt hoiaksin madalat profiili ja poeks oma blondi juuksevärvi taha - krt teab, milleks sellised hullud vihahoos võimelised. Kuigi sisimas tahaks lõvi puurist välja lasta ja samasuguse sõimuga vastata 😀 Kokkuvõtteks on paslik Ansipit tsiteerida: "Tule jumal appi!", jumala loomaaed on ikka kirju!

Tervitan,
Kiks / www.imfit.eu

LegaalneBlond said...

Ühele ülbele bmw-poisikesele ma olen vastu ka röökinud ja soovitanud tal minna autokooli tagasi. A tookord oli mul juba enne intsident endalgi paha tuju ja olgem ausad, kasutasin seda olukorda paha tuju väljavalamiseks :) Ainult et selle klausliga, et taaskord oli mul õigus ja bmw-poisike tahtis lihtsalt ülbuse najal oma reegleid tehes sõiduteel sõita.Mina nii ei arvanud, tagurdama polnud nõus ja nii se konflikt algas.

Nüüd ma kõlan küll nagu korralik liiklushüsteerik juba :)

Aga teine küsimus, mis mul tekkis, on see, et mis kuradi kasvatus laseb täiskasvanud mehel tulla naise ja väikelapse ema peale röökima? Ja ma ei ole mingi udupeast noor tibi vaid soliidses eas proua?

Anonymous said...

Naiste loogika.

Teksti lugedes selgub, et kõigepealt on tegu liiklushuligaaniga, kes vilistab hoolega reeglitele. Siis keerab temast möödasõitu tegevale autole ette, põhjustades teisel hädapidurduse, ning on seepeale pahane kui teine - kes ka eiras samamoodi liikluseeskirju - ärritus.
Lisaks näeme korduvat püüet teistpoolt diskrediteerida, omistades talle mõningaid füüsilisi eripärasi.
Huvitav on ka see, et kuidas on võimalik 100km/h möödudes aeg luubis ette reastuda? Neiu blondiin sõitis sel ajal siis 98km/h ?:-) Või nägi vaeva et see mersu jumalaeest ei pääseks ette? See mõneti selgitaks ka mersumehe frustratsiooni

Kõik aga algas sellest et neiu blondiin, rikkudes liikluseeskirju, keeras teisele autole tuimalt ette, kasutades peegleid mitte enne, vaid peale keeramist.

PS: tea, kas meesterahvas mersuga elab ka end välja hiljem sõimates, et see rippus tissidega eit või lõdva v*****ga emane? Kahtlen. Ilmselt iseloomustab lihtsalt kui 'idioot' and that's that.

Meeldivat liiklemist ja rohkem peeglikasutust soovides,

Ano Nüümik

LegaalneBlond said...

Eelnevat kommentaari lugedes selgub, et inimene (mees) ei tea ikka üldse millest räägib. Rääkimata Tallinna liiklusest, millest tal ka kahjuks samuti õrna aimugi pole.

Tore, et leidsid aega ja nägid vaeva tõestada, et pole enam tänapäeval normaalseid ja viisakaid mehi. Palju õnne!

mama de montagne said...

Aga äkki ette keeramise asemel oleks mersumees tegelt tahtnud taha keerata, ja kasutas ebaefektiivset võtet (sõimu), et läheneda? :P (vabandust, sa võid selle kommentaari ära kustutada :P)

LegaalneBlond said...

:D :D :D

Ma arvan, et tal oli kindlasti see soov aga ei usu, et see minu isikuga seotud oli :D Mis põhjusel muidu ikka mehed närvitsevad? :)

Anonymous said...

Väga nõus And Nüümiku tähelepanekutega. See, kuidas sa üritad teist välimuse põhjal maha teha, näitab, et see ongi su ainuke kaitse.

LegaalneBlond said...

Noh, lühike meheau ei kuulu just otseselt välimuse juurde aga las ta siis olla
:D :D