04 June 2015

Rahajooga

Mul rahaline seis ei ole juba pikemat aega kiita ja sunnib otsima erinevaid variante ja lahendusi, kuidas kõik asjad makstud saaks. Olgu ka mainitud, et oma asjade maksmisel olen ma suht üksi, sellest ka raskused. Olen poole aastaga praktikas ära tõestanud, et 1000 euroga ei saa mitte kuidagi maksta 1500 euro suuruses kulutusi.

Ühe viimase variandina, sellena,  mida ma üldse teha ei tahtnud, küsisin ma raha oma eksabikaasalt ja tütre isalt, et ära maksta üks tütrega seotud kulutus. Ma isegi ei tea miks aga rahaküsimine eksilt ON alandav. Nagu tunnistaksid, et sa ei saa oma eluga ise hakkama. Tema suhtumine asjasse oli  muidugi ehtmehelik, ütles "don´t worry" ja tõi järgmine päev mulle ilusa sileda 500-eurose.




Nii palju ma muidugi temalt ei küsinud, ta lihtsalt arvas et küllap mul võib ka rohkem kulutusi olla. Selle kõige peale ma natuke nutsin. Ja siis mõtlesin, et krt küll, mis tunne võiks või peaks olema sellel mehel, kelle naine küsib elamisraha eksabikaasalt...?

Imetlesin mina siis seda 500- eurost. Pole kunagi nii suurt raha käes hoidnud ka. Arvutasin kroonidesse - holy mother of God! -  ligi 8000 EEK-i. Samuti võib see olla kellegi kuupalk. Ja siis äkki meenus mulle hiljuti telekast nähtud Almer Jansu rahajooga (LINK) .

Igatahes võtsin ma selle 500-eurose rahatähe magamistuppa kaasa ja panin ööseks padja alla. Praegu aga on ta mul rahakotis, peaksin selle kontole sisse maksma aga ei raatsi. Teate, mis tunne on käia ringi 500- eurone rahakotis? Suht äss tunne on. (ace not ass). Endamisi korrutan, et "kus on, sinna tuleb juurde. Kus on, sinna tuleb juurde. Kus on sinna tuleb juurde...".

6 comments:

Anonymous said...

häda ei anna häbeneda ja miks mitte siis küsida lapse isalt.. ära põe, kui ta poleks soovinud Sind aidata siis seda 500-st Sul poleks:) lõpp hea kõik hea!

LegaalneBlond said...

Oh, tema aitab alati. Mina lihtsalt ei taha küsida.

Anonymous said...

tsentelmän :D

soodoma ja gomorra said...

ma ei tea. nii armas. tema ja sina ka. tõsiselt.

LegaalneBlond said...

Kunagi jah olime armsad :)

mama de montagne said...

Küsimus: kas kumbki eks sulle lastetoetust ei maksa? Siis ei peaks küsima, vaid iga kuu laekuks summake. Laheneks see alandav tunne ning see asenduks teadmisega, et lapse isa toetab oma lapse arengut ja tulevikku.