13 April 2015

Vahukreemikringel ja kaneelirullid

Ei tule juttu söögist ega retseptidest...

Hoopis sellest, et paariaastase kogemuse põhjal julgen nüüd kindlalt väita, et pikaajaline stress, motivatsioonipuudus elus, konstantne rahulolematus ning paha tuju rikuvad tervise ja teevad kõhust paksuks. Fakt. Mõtlesin selle välja, kui üritasin tulutult magada valutava puusaga.

Kui ma hommikul tõusen siis valutavad mul absoluutselt kõik kohad kehas. Selg, puusad, jalad, käed, pea, misiganes kehaosa. Vaade peeglisse: väsinud ilme, tuhm jume, topeltlõug ja liigsed kilod. Ja ma ei liialda hetkel. Olen lihtsalt aus. Enda vastu.

Olen lasknud kehal lihtsalt ära vajuda, sest mu aeg on kulunud vihastamisele, stressamisele ja õnnetu olemisele. Tulemuseks on see, et mina ei tee seda, mis mu keha tahab ja keha ei tee seda, mis mina tahan. Ma võin terve päev ainult keefiri juua aga järgmine päev on kilo juures. Vahetevahel ma tunnen üksikuid motivatsioonisööstusid midagi parandada aga see ei kesta kaua. Tavaliselt kuni mõne asjani, mis mind taaskord välja vihastab või õnnetuks teeb. Ja noh, Supervanaisa toodud laupäevased vahukreemikringlid muidugi ka ei aita.

Ma tean, mis aitaks. Aitaks näiteks armumine, aitaksid asjad, mis paiskaksid organismi kuhjaga täis õnnehormoone. aitaks varem magama minemine, madratsi väljavahetamine, aitaks motivatsiooni leidmine, sest hetkel olen ma veidi pidetu ja eesmärgitu ja segaduses. Piisavas koguses seksi ei teeks muidugi ka paha...

Ja ärge teie niimoodi tehke.


4 comments:

Lemmikbeib said...

Haa, hakka tegutsema. Alustuseks hakka näiteks jala tööl käima :) või siis jaluta õhtul või uju kord-paar nädalas.
Ma läksin ka peale 3 ja poolt aastat tööle ja pidin ära surema oma igasuguste seljavalude ja muude hädadega. Kaks korda nädalas ujumist ja kord pikem õhtune jalutuskäik on kõik valud kaotanud, boonusena ka 5 kg. Piisav, et motivatsioon oleks laes ja tahaks veel ja veel enda jaoks head teha :)

LegaalneBlond said...

Oeh, mul on tuhat erinevat vabandust, miks ma jala tööle ei saa minna või kuidas ma ujuma ei jõua. Tead ju küll :)

Tegelikult ma isegi tahaks ja kunagi võtsin tüdruku kaasa Laulasmaa Spasse, nii et tema sulistas niisama ja mina ujusin. Sai küll, kui tahta.

Esialgu tõi Supervanaisa mulle ühe jõusaalimasina veel juurde. Nüüd mul on crosstrainer ja Kettleri stepper. Jumal küll, miks ma ei suuda neid kasutada!!?

Lemmikbeib said...

Tean-tean, seepärast loe mu esimest lauset :)
Kaks esimest korda on liiga keerulised, edasi on juba päris hea.
No ja kui muu ei motiveeri, siis ometi see, et ma varsti olen sinust kergem ja õhem, peaks küll sind joostes tööle saatma ;)

LegaalneBlond said...

See oht on küll lausa kohutav! Seda küll ei saa lasta juhtuda :)