17 April 2013

Mururehaga stressi vastu

Vahel on mul tunne, et võiksin alustada lennukat karjääri perenõustajana. Mingit haridust ega paberit mul muidugi selles vallas pole aga elukogemusi on see eest kuhjaga. Millisel teemal abi vajate - abiellumine esimese armastusega? kuidas normaalselt lahutada? kuidas ämmaga läbi saada nii, et ta tähendab sulle rohkem kui ema? erinevad depressioonid? kahetsetavad ja mittekahetsetavad üheöösuhted? suhe üle 10-aasta noorema mehega? beebi saamine õitsvas keskeas? jne jne.

Viimane teema, milles ma julgelt nõu annaksin on see, et kui võimalik ärge tehke korraga kahte suurt elumuutust. Näiteks beebi saamine ja kolimine uude kohta. Elukohavahetus on ikka päris suur stressiallikas. Muidugi mitte ainult negatiivse, vaid ka positiivse stressi allikas. Samas stress on stress ja kahe inimese suhted pannakse selle käigus kõvasti proovile. Aga kes kõige rohkem nö kannatab? Karta on, et see kõige pisem. Ja lõpptulemus on selline, et kõige mõnusam on kodus olla siis kui teinepool on komandeeringus...

On komandeeringus ja jääb ilma esimesest päevast, mil laps koogama hakkas. Loeb sellest hiljem koos lapsega beebiraamatust, kuhu ma tibuemme kombel kõik olulisemad päevad kirja panen.

Igastahes on minul nüüd tuttuus Fiskarsi murureha ja teotahe. Sest kodus on hetkel hea olla...



3 comments:

soodoma ja gomorra said...

armas, tuult tiibadesse:)

mama de montagne said...

Ma võtaks sinu listist paar konsultatsiooni :) Kuidas maksmine toimub? 1) ämma point 2) lapse saamine keskeas point
Jõudu!

LegaalneBlond said...

:D
Ämmaga on lihtne, teda tuleb lihtsalt naeratades kuulata kui ta õpetusi/soovitusi jagab. Mitte vaielda, lihtsalt kuulata, noogutada ja naeratada.
Lapse saamiseks keskeas on vaja kõvasti enesekindlust. Kandmine on raskem kui noorena aga beebit kasvatada on palju mõnusam kui noorena. Nii et kõik on kenasti tasakaalus.
Need olid tasuta tarkused :)