10 July 2012

Vakansioon*

Mu suvine lemmiktegevus on rõdul päevitades kergete raamatute lugemine. Täna võtsin ka end kokku ja kõndisin raamatukogusse. Ma nimelt ei raatsi osta selliseid raamatuid koju. Poolel teel raamatukokku avastasin, et ID-kaart jäi koju. Kõndisin kirudes koju tagasi aga jäin siiski endale kindlaks ja ei võtnud autot, vaid jätkasin oma jalgsirännakut. Olen juba eelmisest aastast kui mitte kauem jahtinud Epp Petrone raamatut "Kas süda on ümmargune?". Nüüd kõndisin ka kepsakal sammul sinna, kus viimati minu teada asus Eesti kirjanduse "P". Kahjuks oli riiuleid ümber tõstetud ja sel hetkel, kui ma "P" leidsin, tuli sinna riiuli ette noor neiu, kes sujuva liigutusega võttis just sellesama Petrone raamatu riiulist! Üritasin talle kuklasse sisendada, et "pane tagasi, pane tagasi" aga see ei aidanud ja neiu läks raamatuga minema. Deem! Ma olin nii lähedal! Ainult minut jäi puudu.
 Selle asemel aga sain vahva raamatu "Kebab ja kilukarp"sellest, kuidas eestlane, soomlane ja türklane kebabi restorani tegid. Raamatus on kohe alguses lõik, mis mind lohutada suutis :)

"Kui üks päev jälle tööl olin, sisenes proua, kellel oli üks hammas ja kes oli riietatud nagu nukitsamehe ema. Ta soovis sünnipäeva pidada meie kohvikus: olla linnas ringi vaadanud ja see koht olla parim. Tal olid ka oma nõudmised. Liha peab olema pehme, sest ka tema sõbrannadel ei ole hambaid. Samuti võtavad nad tee ise kaasa, mina korraldagu kuum vesi."


* minuleiutatud sõna, mis tähendab "puhkus"

3 comments:

Eppppp said...

Hahaa, mina olen see Epp, kelle raamatust seekord ilma jäid. Aga teise raamatu autoriga Hanellega käisin ma samas pisikeses maakoolis, ta oli minust kaks aastat noorem. Väike maailm :)

LegaalneBlond said...

No vot, palju õnne Epp :) Su raamat on täitsa kättesaamatu. Muide ma võtsin lisaks kebabiraamatule veel "Minu Bollywoodi", mis oli samuti väga lahe ja ladus lugemine.

Anonymous said...

Mkm, Hanelle ei ole selle raamatu autor, Haive hoopis :) Aga väga muhe lugemine on.