25 July 2011

Kummaline koduperenaine

Ma ei oska kartuleid keeta ja froteerätikuid pesta.

Kartulid jäävad mul alati pealt pudedad ja kuivad ning seest toored. Ausõna, olen kõik trikid ja kartulisordid läbi proovinud. No ei õnnestu. Seetõttu teen peamiselt kartuliputru ja ahjukartuleid. Palju lollikindlamad variandid.

Minu pestud froteerätikud on ikkagi ebameeldiva niiskuse lõhnaga. Pesen masinas pika programmiga, panen piisavalt pulbrit, kuivatan õues. Aga ei midagi. Ei tule seda head lõhna. Nüüd ma hakkasin vihaga veel rätikuid triikima ka!

7 comments:

Sinitihane said...

Rätikute puhul on abi paarist tilgast teepuuõlist pesuvahendile lisaks. Kardulate koha pealt ei oska kohe midagi poetada. Aga kartulipuder on ju ka hea!

Anonymous said...

Lõika suuremad kartulid keetmisel pooleks või neljaks, väiksemad keeda tervelt või pooleks lõigatuna.

Anonymous said...

Froteerätikuid ei tohi triikida. Neid ei tohi ka liiga mustaks lasta minna ja ei tohi liiga kõrgel temperatuuril pesta. Muidu lähevad kõvaks-räpakaks.
Tuhvlid st kartulid peavad olema keetmisel ühesuurused. seega: lõika ja harvenda, et saavutada ühtsust:) Ja ära keeda kunagi maksimumkuumusel. kui keema hakkavad, keera poolele ja kui on ära nõrutatud, annu kuuma ja raputa:)

Anonymous said...

Kartulite jaoks on hea aurupott, üsna lollikindel. Raske üle keeta. Hoiab kartulid pärast kaua soojad ka.

LegaalneBlond said...

Ohsapoiss, nii palju uusi trikke mida katsetada! :) Lahe, kohe asun proovima. Aitäh

Anonymous said...

veraprima, see sõna kartulite kohta ei ole mitte TUHVLID, vaid TUHLID.

tuhvlid on, teadupärast, hoopis jalanõud.

Anonymous said...

Keedukartulite tulemus sõltub küllaltki palju sordist. Aga seest toore tulemuse puhul tundub, et on proovitud keeta nagu mune: 3 minutit ja suurel tulel.
Kui vesi keema tõuseb, siis keera kuumust vähemaks, nii et vaikselt podiseks.