28 May 2020

Omniva ehk oma viga


Tahaks kohe nutta, sest midagi targemat ei oska teha. Saatsin hunniku pakke mai alguses Trumpi Imedemaale aga mitte üks pakk pole Eestist sentimeetritki edasi liikunud ja täna on 28.mai...

Milline klient sellist juttu usub??  Eriti veel see klient, kes elab USA-s, kel pole õrna aimugi, kus Eesti asub. Lisaks ei loe ta ka ühtegi lisainfot toote kirjelduse juures, kust näeks, et rahvusvaheline transport hetkel väga kiirelt ei liigu. Kusjuures sellest ma veel saaks aru, et kiiresti ei liigu. Aga sellest, et meie suurim postiasutus ei suuda pakke kuu aja jooksul riigist väljagi saata, minu väike pea aru ei saa.

Omniva pealikud laiutavad käsi - rahvusvaheline kanal on kinni. Samas see jutt pole midagi väärt, sest mingid pakid siiski liiguvad. Omniva kodulehel on kirjas riikide nimekiri, kuhu praeguses eriolukorras on võimalik pakke saata. Kuidas nendest kahest vastuolulisest infokillust siis aru saada?

Äkki olen mina liiga nõudlik ja tahan praeguses olukorras võimatut saada? Omniva pakkus jälle lahendust - "Teil on võimalus saadetised ka tagasi kutsuda. Selleks saate avalduse esitada postkontoris"
Jättes mulle mainimata, et selline tagasikutsumine maksab eraldi mingi hinna. Mis äriloogika see veel on? Kõigepealt maksan raha, et palun saatke ära ja siis maksan juurde, et ärge ikka saatke.

Ma olen kõikide endale tellitud pakkide osas väga leebe ja rahulik olnud. Üritanud järgi minna nii Lasnamäe postipunkti, Toompuiestee postipunkti ja siis lõpuks oma paki kätte saanud hoopis kolmandast kohast, sest nad viidi just eelneval õhtul sinna üle. Olen kannatlikult oodanud ja lärmi mitte teinud.

See situatsioon aga hakkab mulle rahalist kahju tooma, sest mul on raske leida mõistlikku ja kliendile arusaadavat selgitust selle kohta, miks Eesti on selline tibatilluke karuaugu suurune maa, kust post lihtsalt ei liigu, rongid ei sõida ja lennukid ei lenda. Ja et siin elavad ainult petised, kes vaestelt ameeriklastelt raha ära võtavad.


6 comments:

Katarina von Blogger said...

Mina kuulsin juba mitu nädalat tagasi, et Eestis USAsse pakke ega vist isegi kirju ei saadeta, see pole üldse Omniva viga, kuna USA keeldub meilt pakke vastu võtmast. See info peaks kusagil ka USA tolli lehel üleval olema.

LegaalneBlond said...

Omniva kodulehel sellist infot küll pole ega pole olnud. Neil on väljas muutuv ja täienev nimekiri, millistesse riikidesse on võimalik saata, USA seal sees.

Muidugi info, mis liikus enne maikuud, mind ei puudutanud, sest alates märtsi keskpaigast panin poe korra kinni kuni mai alguseni ja pakke polnud vaja saata.

Samas kui USA ise keelduks pakke vastu võtmast, oleks minul olukord Ameerika klientide ees palju parem kui praegune, kus pakid ei lähe Eestist väljagi.
USA keeldus ise vahepeal paar päeva Eestisse pakkide saamisest aga see olukord lahenes ka kiirelt.

Katarina von Blogger said...

Ilmselt sellepärast polegi Omniva lehel kirjas, sest nemad saadaks küll, aga kui vastu ei võeta, siis kuidas sa saadad?

ritsik said...

Ma pakkide kohta ei tea, aga kuu aega ma ei tea kus viibinud kirjad jõudsid eelmisel nädalal siiski Eestist USAsse. Sealt siia pole paraku jälle jõudnud.

TT said...

Töötan ise üle ookeani selles süsteemis ja võin kinnitada, et asi pole ei Eestis ega üheski teises riigis. Seni kui lennukid ei lenda ei liigu ei kirjad ega pakid või teevad seda teokiirusel. Nimekirjad riikide kohta kuhu ei saa midagi saata muutuvad pidevalt just sõltuvalt transpordi võimalustest ja lepingutest lennufirmadega. Pakke hoitakse vaheladudes. Vähehaaval läheb paremaks, no kuni teine laine uuesti kõik lukku lööb.

Ene said...

Isegi kui pakid Eestist välja jõuavad, siis tõenäoliselt läheb pikalt, enne kui adressaat kätte saab. Mu kaks kirja Eestist tulid viis nädalat (samal päeval ka, nii et ma naljatan, et said sama lennuki peale). Pakk jõudis 8. mai USAsse, ent alates sellest ajast on Chicagos tollis istunud. Ja eks ta istub mõnda aega veel.