28 November 2013

Beseeneedus

Sellest hetkest peale, kui ma kiitlesin sõbrannade ees, et "Ohh, besee tegemine - see on imelihtne!", tabas mind beseeneedus.

Vaarika-beseerulli küpsetades lendas esimene besee otse prügikasti. Sest ta oli lame, kerkimata, pehme ja küpsetuspaberi küljes kinni mis kinni. Kusjuures eelmistel kahel korral õnnestus besee suurepäraselt! "Okei", mõtlesin, "vale retsept ja soorituspinge...". Teine besee tuli välja imeline.

Täna hakkasin tegema Pavlovat. Kooki, mille sisse ei tohi kukkuda mikrotilgakestki munakollast! Ja mis juhtus minul? Esimest korda elus kukkus pool munakollast läraki keset munavalgeid. Ja ürita nüüd seda munakollast sealt kätte saada, eks ole. Võimatu. Kauistäis munavalgeid lendas kraanikaussi ja voila - munad otsas! Õhtul kell 10. Mis nüüd saab? Superkangelane pani autole hääled sisse ja uhas linna peale mune ja kokakoolat (rummi) jaoks tooma. Kõigepealt närvi rahustuseks üks kokteil ja siis alustan Pavlovaga otsast peale.

Kusjuures ka Pavlovat olen ma teinud lugematuid kordi ja kõik korrad on ka õnnestunud. Ilmselt sõnasin nüüd jälle ära.

4 comments:

Liis said...

See on see põhjus, miks ma eranditult alati munavalge- ja kollase eraldamisel võtan kaks kaussi + ühe pisikese kausi - kõigepealt munavalge pisikesse kaussi ja kui kõik OK siis sealt edasi alles teiste munavalgete juurde, sest ma kardan munakollase katkiminemist ja järgnevat pahandust.
Mul isiklikult on biskviidineedus, tahaks rullbiskviiti, aga ei saa, sest biskviit on kas a) kinni paberi küljes või b) rullimisel digimuundub biskviidilaastudeks ja siis võid piklikku kihilist kooki laduda kui tahad. :/

Maris said...

Johhaidii kus ma naersin selle digimuutub biskviidilaastudeks peale :)

LegaalneBlond said...

Ma pole julgenud biskviiti tegema hakatagi. Ja tuleb välja, et õigesti kardan. Ka see võib ebaõnnestuda.

mama de montagne said...

Mina besee puhul ei häbene tunnistada, et ostan alati poest, sest peale proovimist meie ahjus tuli sealt välja just plaaditäis mingit ollust, mida sa oma kirjeldusega värvikalt kirjeldad.
Lisaks on mul peal ka kreembrülee needus, kuid õnneks käis professionaalne kokku külas ja ütles - ahju süü! Peale katsetamist ja oma teadmiste kohaselt parima tegemist (ma ise ei oskaks) võlus ta sealt normaalse kreemi välja. Aga mina ise seda pole rohkem teinud.
Rullbiskviiti olen aga korduvalt teinud ja see on mul alati õnnestunud, teen sellega seda Charlottet. Aga iga kord pelgan, et äkki ebaõnnestun želee osaga...
PS ka mina kasutan suurte koguste munadega mängimisel 2 erinevat kaussi nagu Liis. :)
Ma loodan, et sa oled tänaseks juba enda needuse breikinud! Head aasta lõppu :)