02 July 2013

Et te kõik ikka kadestaksite - köögipostitus


Suvel on selline värk, et mul kaob lihaisu suht ära. Äärmisel juhul tahan natuke kala või siis kana. Vorstivõileib ei lähe kohe üldse. Seega söön hommikuti peamiselt Nutella saiu, lõuna ajal näiteks praetud värskeid kartuleid ja õhtul tassitäis kama.

Nädalavahetuse tarne äia poolt koosnes seekord tomatitest, kirssidest ja kotitäiest prinkidest helerohelistest kabatsokkidest. Milledest reaalis ma unustasin pilte tegemast, sest sel hetkel ma veel ei plaaninud köögipostitust. Aga nad nägid välja umbes sellised:




Kuna ma ei ole suurem asi kabatsokimeister siis ma lasin neil päevakese köögilaual oodata, et millal mul miski hea idee tekib, mis nendega peale hakata. Õnneks ei pidanud kaua mõtlema, sest täna hommikul helistas Superkangelase ema ja küsis, mis ma arvan sellest, et ta tuleb ja teeb mul need viljad ära. Mina arvasin sellest väga hästi. 

Nõnda valmisidki minu köögis kabatsokipannkoogid küüslauguse hapukoorega:


Ja siuke mõnus mögin, mida saab panna igale poole, kasvõi röstsaia peale:

Pannkookide tegemine oli imelihtne - 2 riivitud kabatsokki, kaks muna, tunde järgi jahu ja siis soola maitse järgi. Tainas on selline pannkoogitainas ja vedelikku annab kabatsokk ise. Isegi veits väänama peab seda riivitud kabatsokki, sest muidu oleks mahla liiga palju. Praadida küllaltki õhukesed koogid ja need maitsevad superhästi hapukoorega, mida on maitsestatud soola ja hakitud küüslauguga.

Mögina sisse läks riivitud porgandeid, hakitud sibulat, peeneks hakitud kabatsokid, tomateid, tomatipastat, küüslauku, mehiselt soola ja pipart ja sorts äädikat, suhkrut läks ka. Kõik viljad hautatakse mõnusaks ja lõpuks saabki siuke potitäis maitsvat saadust.

Minu ülesandeks jäi ainult taldrikud lauale panna ja kõht täis vohmida. Igaks juhuks helistasin ikka Lemmikbeibule ka, noh et ta ikka kadestaks minu ilusat gurmee elu. :) 

4 comments:

Helina A. said...

Köögikurat sundis mind just praegu, peaaegu kell kaks öösel, sellele postitusele klikkima. Ja nüüd ma istun siin, kõht koriseb...õgin pildilt kabatsoki pannikaid :(
Kindlalt proovin teha neid!

LegaalneBlond said...

Võin saladuskatte all öelda, et ma ise ka pistsin veel mõned külmad pannkoogid hapukoorega öösel kella 1 paiku suhu :) küll olid head.

mama de montagne said...

Kadestan! Ma armastan kabatsokilisi. Vastutasuks loodan, et kadestad minu kukeseene-zukini posti ;)

LegaalneBlond said...

Kukeka postitusest ma inspiratsiooni saingi :)

oh, kuidas tahaks isegi kukeseeni.