27 July 2009

Juhul, kui teile on jäänud mulje, et ma olen normaalne...

siis te võite selle eksiarvamuse nüüd rahulikult likvideerida.

Kujutage ette naist (keskeale lähenev lahutatud üksikema, eks ole), kes oma nädalavahetust alustab laupäeva varahommikul Balti jaama turult marjade kokkuostmisega. Siis mässab pool päeva purkide kuumutamise ja moosikeetmisega. Kui purgid on kõik kenasti tagurpidi rätikule laotud, paneb piduriided selga ja sõidab Haapsallu airport jamile. Et laekuda hommikul kell 5 koju, magada paar tundi ja põrutada siis metsa kukeseenele.

Vahel ma üritan isegi mingitki mustrit leida oma heitlikus, igasugustele traditsioonidele allumatus elustiilis. Ma olen 100% veendunud, et mitte üks airport jami külastaja ei saabunud sinna moosikeetmiselt ja ei korraldanud kukeseenekorjamise teemalist afterpartyt.

Aga ma ei saa ka väita, et mulle poleks meeldinud moosi keeta või siis hardstyle angaaris töllida ja lasta oma kõrva trummikiledel lõhkemise äärel vibreerida.

Täna ma käisin magistrikandidaadi vestlusel.

9 comments:

Anonymous said...

Üldiselt murelikuks teeb kogu selles jutus mitte see, et sa jamid ja korjad varahommikul kukeseeni ja oled keskeale lähenev üksiema, vaid fakt, et sa ikka veel KEEDAD MOOSI!! Kas sa midagi oled "natuke hakseldada/tükeldada, pistu suhkrut peale ja sügavkülma" variandist kuulnud? Tunduvalt tervislikum, võtab vähem aega ja vaeva ja maitseb kordades parem, et mitte öelda maitseb, sest keedetud moos on ju totaalne nõukogudeaegne igand, IMHO ja on mingi lääge suhkrulöga/siirup.
Kui ma nüüd tohtisin oma tagasihoidlikku arvamust avaldada...:)

LegaalneBlond said...

Vabalt võib arvamust avaldada.
Kuigi mul on sinust natuke kahju, et sa pidid niimoodi lapsena lääget suhkrulöga moosi asemel sööma. :)

Aga kas sina oled kuulnud midagi külmkappidest, millede sügavkülm on nii väike, et sinna mahuvad ainult jääkuubikud Martini jaoks?

Ja minu arvamuse kohaselt ei ole maailmas midagi paremat kui hea, keedetud! mustsõstramoos. Sobib kõikjale: pannkookidele, pudrule, kohupiimale. Esimeset korda elus tegin kusjuures, ämma näpunäidete kohaselt ja eks pärast talvist moosimaitsmist saan teada, kas üritan veel. :)

Anonymous said...

no ütleme nii,et mustsõstra puhul on keedetud moos tõesti andestatav...samas eelmine aasta tegin samal meetotodil, et suhkur+purustatud marjad+sügavkülm ja maitses hää.

Mis külmkappi puutub, siis see on küll tõesi, et selle väikese kambrikesega pole midagi peale hakata, pakk jääkuubikuid ja kapp täis. Meil on kodus mingi sajaaastane sügavkülmakirst, vaat sinna mahub üksjagu kraami.

Muide...miks sa nii kitsi oled oma metsmaasika kohta avaldama..:)

P.S Ega mulle seda moosi keegi otsestl peale ei sundinud, lihtsalt see maitse on lapsepõlvest meeles ja toormoosiga lihtsalt ei kannata võrdlust.

LegaalneBlond said...

Metsmaasikakoht oli pisike raiesmikuke Lahemaal. Ja isegi parima tahtmise juures ei oskaks ma sinna kedagi juhatada, kuna mind viidi sinna mööda käänulisi metsateid, mis on läbitavad ainult dziibiga. :)

Oh, oleks mul ainult sügavkülmakirst. Ma laoksin selle ääretasa staffi täis.

Katariina said...

:D Nii kipa on jätkuvalt avastada inimesi, kellest nende olemuse/välimuse/elu- või kirjastiili järgi seda eales ei arvaks, talvevarusid kogumas. On märgata tugevat tõusutrendi.
Keedaks ka moosi, aga ma kardan seda purgikuumutamise-värki. Ja tulimagusad moosid ei meeldi mulle ka, aga vähemmagusad pidid ju minema käärima-hallitama, jne. jne. Aga lapsukestele tahaks ju ometi pudrule säilitusaineteta moosikest..

Anonymous said...

Aga see on ju ideaalne päev! :) Äge mutt oled :D

LegaalneBlond said...

Mutt jah, indeed :D
Kohe täitsa mutt.

Anonymous said...

Mina ei näe selles tegevuses midagi ebanormaalset.
Olen keskealine, pea kogu elu armastanud külastada alternatiivmuusika üritusi, pidanud/pean korralikke pidusid, mis kestavad kauemgi kui kella 05ooni hommikul. Igapäevaelus olen viks ja viisakas subjekt, kes käib töö kõrvalt kolmandas ülikoolis ja teeb üle keskmise palju sporti. Moosi küll ei keeda, kuid selle eest valmistan head pastat:)
Niiet defineeri normaalne.

LegaalneBlond said...

:)
Kõigepealt ma pakun, et normaalsus oleneb taustsüsteemist. Minu tuttavad ei tee enamasti nii. (üksikute eranditega)

Inimene on sotsiaalne olend, eksole. Ja võtab vastavalt oma ümbruskonnale käitumisraami. Airport jam on sellest raamist kõva väljaastumine.