01 August 2010

Lihtsalt mõtted

Mul pole küll piisavalt vanust, et jagada armastuse teemal olulisi õpetussõnu või elutarkusi. Samas vanus ei takistanud selgeltnägijana tuntuks saanud noorukesel Nastjal lettidelt valguskiirusel haaratavat raamatut oma elust kirjutada.

Üks asi, mida ma armastusest kindlalt tean, on see, et ta teeb maailma ikka väga ilusaks ja raputab krohvi ka laest alla, kui vaja. Ning sellevõrra hullemaks, kui ta otsa saab või kaob…

Mu kogemuste kohver on just nii suur, et ma võin väita – olen poolel teel. Rännakul on saabunud see hetk, kus väsimus hakkab võimust võtma ja motivatsioon hääbub. Surnud punkt. Mul on seljataga mitu olulist kaotust. Olen kasutanud ära kõik oma vaimsed ja füüsilised ressursid, kogu aur kulub praegu enese kokkukorjamisele ja endale ergutuskõnede pidamisele.

Targemad teavad rääkida, et surnud punktist aitab üle saada uus ülesande püstitus või uus eesmärk. Või siis alavahetus, mainitakse ka liigavahetust. Ning surnud punktist jätkavad edasi ainult need, kes leiavad uues eesmärgis enda jaoks mõtte.

Einoh, selgemast selgem on see, et ainult naistega suhtlemise peale üle ma ei lähe. Liigavahetus? Hmm.. Mulle meenub siinkohal üks mu töökaaslane, kes soovitas, et kui ma enda kehtestatud piirangutest loobuks, oleks võimalusi koheselt jalaga segada. Tänan soovitamast, aga ei.

Jääb üle uue eesmärgi püstitamine. Ühe asja olen ma veel oma elu jooksul ära õppinud – elult võetakse õppetunde kas kergel või keerulisemal moel. Mina olen vaieldamatult see kategooria, kes õppetundide omastamisel ei ole kõige kirkam kriit karbis. Vahel tuleb õppetundi oma paar korda korrata, enne kui ma vajalikud järeldused teen. Vahel ei teegi ning viimaseks õppetunniks on tavaliselt Elult jalahoop tagumikku. Näoli poris jõuavad nii mõnedki tarkused kiiremini sihtkohta – ajju.

„Elu tuleb ikka elada täie rinnaga, siis saad rohkem õppetunde, mille peale rahulolu-hoonet ehitada. Ainuke asi, mida teha ei tohi, on kurbuse või armastuse mahasurumine. Siis muutud tuimaks, maailm läheb halliks, erksus kolib kaugele ja ükskõiksus tuleb lähedale.“ Sellise kirja sain kunagi ühelt mulle oluliselt inimeselt. See pani mind mõtlema.

5 comments:

mama de montagne said...

Lihtsad aga ilusad mõtted.
See viimane tera on ka väga ilus :)
Soovin sulle jõudu uue eesmärgi püstitamisel :)

Raili Kallavus said...

Olen sageli samal lainepikkusel ... Jõudu Sulle!

LegaalneBlond said...

Aitähh, kallikesed! Jõudu läheb ikka vaja.

Katariina said...

On jah ilusad. Aga ma ei saa küll nende rakendamisega hakkama. Iseomakaotus, eks. Mul on endal ka kahju - vägisi hakkab tunduma, et elu lipsab käest.

Kata said...

mind on alati innustanud kaks mõtet:
1) loll ei ole see kes vigu teeb vaid see kes nendest vigadest ei õpi
2) "viirused" lahkuvad ise kehast- st. need mehed, kes pole Sulle mõeldud ja kes pole midagi väärt kaovad ise- ilma et Sa peaks selleks midagi ise tegema :)
kõik on pidanud paika