09 June 2009

Neetud vihma tulemus - täiendatud

Siim, minu must orav, käib mööda tuba ringi vaheldumisi aevastades ja puuksutades. Ka vist mingi külmast tingitud tõbi.

Minul aga on nina sagedasest nuuskamisest punane, nüüd juba ka kärnas ja ma tänan jätkuvalt seda arsti, kes ütles, et ohatis ei pruugi hakata korduma, ja soovin tallegi pikka iga ja head tervist.

Aga nagu soovitati igas halvas head näha, ma siis nüüd leidsingi - sain eile suure kotitäie värskeid rabarbereid ja panin nad pagasnikusse. Täna hommikul alles tööle sõites tuli see fakt meelde. Jumal tänatud, et nii sitt ilm on. Oleks päikeseline ja palav, oleks mul praegu pagasnikutäis närtsus rabarberivarsi. Aga nüüd on hoopis tulemas kondenspiimaga uutmoodi rabarberikook.

4 comments:

Anonymous said...

eeee... retsepti?

LegaalneBlond said...

eeee.. vat selle retseptiga on nii, et poole kodutee peal kukkus leegiheitjal summuti kolksti alt ära ja abiväge oodates lasin autol aku ka tühjaks, mistõttu kogu õhtupoolik kulus sujuvalt hädade likvideerimise peale. Seega poodi kondenspiima järgi ei jõudnud ja tegin kooki kodusolevates komponentidest. Välja tuli kreemjas rabarberipirukas, all muretaigen ja peal rabarber ning muna-vahukoore segu.
Muidu see kondenspiima variant oleks olnud pärit Maru kokaraamatust. Kuna ma pole retsepti ise läbi teinud siis ei hakka praegu soovitama :)

Anonymous said...

Tere!
Kas võis selline retsept olla?

Rabarberikiusatus nr 2, kõrvalosas auhinnatud kondenspiim


1,5 dl suhkrut
1 muna
1 munakollane
ühe sidruni koor
120 g võid
4 dl jahu
1 dl mandlipuru
1 purk magusat kondenspiima
400 g rabarberit
3-7 spl palsamiäädikat
1 dl fariinsuhkrut
1 tl kaneeli või 3 tl kaneelisuhkrut
2 spl tärklist
Selle koogi valmistamise panen südamele igale maiasmokale. Tegemist on ühega parimatest rabarberikookidest, mida oled kunagi saanud. Luban.
Haki rabarberivarred kuubikuteks ja tõsta kaussi (vajadusel koori enne). Vala peale palsamiäädikat, fariinsuhkrut ja kaneeli. Sega läbi ja lase seista vähemalt pool tunnikest (sega vahepeal).
Samal ajal valmista ka tainas. Sega kõik ained kokku ning sõtku ja mudi, kuni tainas on elastne ja sile. Pane külma kohta kiletatult seisma.
Seejärel pane ahi sooja, valides temperatuuriks 180 ºC. Jaga tainapall ebavõrdselt pooleks. Rulli suurem osa kettaks ja tõsta suurde koogivormi. Sõrmitse tainas 28-sentimeetrise läbimõõduga vormi. Seejärel vala tainale purgitäis kondenspiima, nii et põhi oleks ühtlaselt kaetud. Sega marineeritud rabarberi hulka tärklis, tõsta rabarberitükid kondenspiimale ja aja laiali. Rulli lahti ka teine tainapall ja tõsta ketas vormi peale. Näpi servad kokku. Vispelda munavalge suhkruga ja määri koogi pinnale. Pane ahju ja küpseta umbes pool tundi või kuni kook on pealt kuldpruun. Serveeri jahtunult.
Seda kooki soovid sa veel ja veel!
allikas: http://www.naistemaailm.ee/artikkel.php?id=7730&hi=rabarber&k=1

igatahes jutu ja kirjelduse järgi tundub üsna mõnus. :)

LegaalneBlond said...

Üpris, üpris seesama. Aint, et Maru raamatus oleva retsepti järgi tainast koogi peale ei panda. Jääb lahtine.