12 June 2007

Suhtekoristus

On täiesti imekspandav, kuidas kodu põhjalik koristus aitab üle saada segastest suhetest. Ma polnud ammu aega leidnud, et kogunenud pabereid ja ajalehti ja muud sarnast ära visata ja veidi oma riiuleid-kappe koristada. Võtsin selle töö käsile ja taustaks kuulasin CD-lt Peep Vainu motivatsiooniõpetust.

Täitsa vabastav tegevus oli. Ja lõpptulemusena oli kodu puhas ja korras, õhus hõljus triigitud pesu värske lõhn ja hea oli olla. Nagu oleks kõik äkki selgeks saanud. Ma arvan, et need mõned tunnid koristust olid kasutegurilt täitsa võrdsed mõne väärika spa-külastusega. Võin teraapiana soojalt soovitada.

Peaasi, et te ei arvaks, et ma muidu mingi räpakoll olen. Ma ikka koristan suht tihti oma elamist. Aga niimoodi kiiresti lapiga siuh-säuh. Ilma süvenemata, telekas taustaks mängimas. Seesugune koristamisviis ei ole teraapiline.

Koristamise ja õhtu lõpuks olin kõrva taha pannud kaks head mõtet. Esimene neist pärit Peep Vainult, et „sa saad seda, millele enim oma tähelepanu pöörad.“ Ja teine pärit ühelt (no hea küll ütleme) targalt mehelt (kuna ta kasutab oskuslikult sõna „derivaat“, mille tähendust mina pidin võõrsõna leksikonist järgi vaatama), et „õiged mehed vastutavad oma tegude eest“.

2 comments:

Anonymous said...

Vaatan ja loen Sind...kummaline, kas Sa eladki oma elu sedasi, et muudkui kuulad ja loed teiste soovitusi sellest kuidas midagi saavutada, kuidagi olla, kuidagi teha...
Ühesõnaga kuidas elada?

Vabanda, et anonüümseks siin jään, tunned mind muidu küll. Ma lihtsalt ei taha, et Sa me järgmisel kohtumisel selle teemaks võtaksid.

LegaalneBlond said...

Ainult rumalad saavad olla nii enesekindlad, et ei kuula teiste soovitusi ja õpetusi.

Luban, et meie järgmisel kohtumisel räägin ainult neutraalsetest asjadest, Nii nagu kogu aeg ennegi.