16 May 2010

Murtud südamete pühapäev


Mõnes mõttes on täitsa mõnus, kui laupäeval-pühapäeval läheb uni varahommikul ära. Saab pikalt kohvitades rõdul lehte lugeda ja linnulaulu kuulata. Päike ka veel ei kõrveta lagipähe ja õhk on nii värske, nii värske. Selline unistuste hommik, kuskile pole kiiret, võid juua kasvõi mitu kohvi järjest. Keerutades pihkude vahel oma päikesekollast hiigelkruusi ja palun kogu hingest, et see hetk jääks seisma. Kass Siim trügib ka mu kõrvale pehmesse rõdutooli, et sellest kõigest osa saada.


Pühapäeval aga näitas kell ka pärast kohvijoomist üpris varast aega, mistõttu pakkisin ema ja õelapse autosse ja viisin neid tutvuma minu lemmikpoe Hortesega. Rõdukastides olid mul mingid kuivanud rootsud ja see asi tuli kohe ära likvideerida. Ma hullun Horteses :) Kõike tahaks osta! Aga lepin alati võõrasemade või petuuniatega. Täna krahmasin veel potid tilli, tüümiani ja murulauguga ka kaasa. Ema ostis imeilusa poti valge murtudsüdamega. Imeilusa. Piisad värelesid valgete õite küljes.


Õhtul tuli laps maalt kaasas sületäis tulpe ja nartsisse. Kui ma selle puntra siis lahti harutasin, nägin, et mu kallis eksämm oli mulle kaasa pannud oksa tema roosast murtudsüdamest. Mul tulid natuke pisarad kurku, olen selline veidi tundeline ja hellik viimasel ajal :)




5 comments:

soodoma ja gomorra said...

Ma armastan ka lapsest saati murtud südant. imeilusad.

mama de montagne said...

Nii tore et sa kirjutad ikka. Ma mitu korda olen tahtnud enda kommentaare jätta, aga on tundunud tühised ja siis ei jätnud... nüüd meenus kohe üks raamat, kus olid lillemuinasjutud. Peaks selle kohe üles otsima.

LegaalneBlond said...

Kirjutan ikka. Lubasin ju, et kui hästi läheb siis kirjutan. Vingu, kiunu ja hala ei taha enam kirjutada, tüütan viimasedki lugejad ära.

Anonymous said...

Kas sa Hansaplantis oled käinud? Käin ka Horteses kuna see lähem aga Hansaplant on ikka paradiis:)Soovitan minna kui sa pole sinna veel sattunud..

Terv
Katrin

LegaalneBlond said...

Aitähh soovitamast! Uusi asju tuleb ikka proovida :)
Ma käin Horteses peamiselt sealse õhkkonna pärast, lilledest ma ei jaga niikuinii suurt midagi.