Ma ei oska kartuleid keeta ja froteerätikuid pesta.
Kartulid jäävad mul alati pealt pudedad ja kuivad ning seest toored. Ausõna, olen kõik trikid ja kartulisordid läbi proovinud. No ei õnnestu. Seetõttu teen peamiselt kartuliputru ja ahjukartuleid. Palju lollikindlamad variandid.
Minu pestud froteerätikud on ikkagi ebameeldiva niiskuse lõhnaga. Pesen masinas pika programmiga, panen piisavalt pulbrit, kuivatan õues. Aga ei midagi. Ei tule seda head lõhna. Nüüd ma hakkasin vihaga veel rätikuid triikima ka!
Rätikute puhul on abi paarist tilgast teepuuõlist pesuvahendile lisaks. Kardulate koha pealt ei oska kohe midagi poetada. Aga kartulipuder on ju ka hea!
ReplyDeleteLõika suuremad kartulid keetmisel pooleks või neljaks, väiksemad keeda tervelt või pooleks lõigatuna.
ReplyDeleteFroteerätikuid ei tohi triikida. Neid ei tohi ka liiga mustaks lasta minna ja ei tohi liiga kõrgel temperatuuril pesta. Muidu lähevad kõvaks-räpakaks.
ReplyDeleteTuhvlid st kartulid peavad olema keetmisel ühesuurused. seega: lõika ja harvenda, et saavutada ühtsust:) Ja ära keeda kunagi maksimumkuumusel. kui keema hakkavad, keera poolele ja kui on ära nõrutatud, annu kuuma ja raputa:)
Kartulite jaoks on hea aurupott, üsna lollikindel. Raske üle keeta. Hoiab kartulid pärast kaua soojad ka.
ReplyDeleteOhsapoiss, nii palju uusi trikke mida katsetada! :) Lahe, kohe asun proovima. Aitäh
ReplyDeleteveraprima, see sõna kartulite kohta ei ole mitte TUHVLID, vaid TUHLID.
ReplyDeletetuhvlid on, teadupärast, hoopis jalanõud.
Keedukartulite tulemus sõltub küllaltki palju sordist. Aga seest toore tulemuse puhul tundub, et on proovitud keeta nagu mune: 3 minutit ja suurel tulel.
ReplyDeleteKui vesi keema tõuseb, siis keera kuumust vähemaks, nii et vaikselt podiseks.